سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش ورود به بخش Zone Editor در سی پنل

هر کدام از شرکت‌های هاستینگ و یا ارائه دهنده سرور، این که بتوان به راحتی تنظیمات هاست یا سرور را تغییر داد و بتوانیم به خوبی و با یک رابط کاربری از تمام امکانات آن استفاده کنیم یک کنترل پنل مخصوص برای این موضوع نصب می‌کنند.

در حال حاضر از بین کنترل پنل‌های موجود یکی از بهترین آن‌ها سی پنل می‌باشد. در این کنترل پنل امکانات بسیار زیادی وجود دارد که ما امروز می‌خواهیم شما را با یکی از مهمترین بخش‌های سی پنل آشنا کنیم. ابتدا با DNS Zone Editor آشنا خواهید شد و سپس کاربرد و نحوه استفاده از آن را فرا خواهید گرفت.

DNS چیست؟

تمام ارتباط کامپیوتر و لپ تاپ و یا هرگونه دستگاهی که از مرورگرهای اینترنتی استفاده می‌کنند بر پایه آی پی‌های عددی است. کلمه Dns مخفف شده واژه Domain Name System است. در واقع اگر Dns مانند یک دفترچه تلفن در نظر بگیریم، به ما کمک می‌کند که به جای حفظ کردن آی پی هر وب سایت تنها با وارد کردن نام دامنه آن بتوانیم با سرور آن سایت ارتباط برقرار کنیم. مثلا به جای اینکه برای ورود به سایت گوگل مجبور شویم آی پی عددی به طور مثال 74.122. 33.12 را حفظ کنیم و هر دفعه آن را در مرورگر وارد کنیم، تنها عبارت google. com را وارد میکنید و Dns ست شده بر روی این آدرس دامنه شما را به طور خودکار به آی پی مورد نظر منتقل میکند و سایت گوگل برای شما بالا می‌آید.

آموزش ورود به بخش Zone Editor در سی پنل

زمانی که شما وارد کنترل پنل هاست خود که از نوع سی پنل باشد شدید، کافیست با اسکرول کردن صفحه به بخش Domains وارد شوید. در این بخش شما با گزینه Zone Editor مواجه خواهید شد که می‌توانید با کلیک بر روی آن به تنظیماتش دسترسی داشته باشید.

پس از ورود به این بخش شما با لیستی از دامنه‌های مورد نظر خود و ثبت شده در سی پنل هاستتان مواجه خواهید شد.

برای هر کدام از دامنه‌هایی که می‌خواهید تغییراتی در Dns آن بدهید، کافیست بر روی گزینه Manage کلیک کنید.

در صفحه جدید شما لیستی از Dns ‌های مورد نظر ثبت شده بر روی این دامنه را مشاهده می‌کنید که می‌توانید هر کدام را ویرایش و یا حذف کنید و حتی یک رکورد جدید اضافه کنید.

معرفی انواع رکوردهای Dns دامنه

شما زمانی که بخواهید یک رکورد dns در هاست سی پنل ایجاد کنید با انواع و اقسام مدل‌های آن مواجه خواهید شد که ممکن است شما را دچار گمراهی کند. در ادامه ما به معرفی کوتاه هر کدام از رکورد‌ها می‌پردازیم.

رکورد نوع A

زمانی که شما بخواهید رکورد ایجاد کنید تا به یک IPv4 متصل شوید از این نوع رکورد استفاده می‌کنید.

رکورد نوع AAAA

این مورد دقیقا مشابه رکورد A است با این تفاوت که در این حالت شما قصد اتصال به یک IPv6 دارید.

رکورد نوع CAA

از این نوع رکورد ما زمانیکه بخواهیم احراز هویت گواهینامه‌های مختلف را انجام دهیم استفاده می‌کنیم. به طور مثال زمانیکه بخواهید SSL تهیه کنید نیاز دارید تا این نوع رکورد را برای تایید مالکیت بر روی دامنه خود ایجاد کنید.

رکورد نوع CNAME

زمانی که می‌خواهید یک نام مستعار یا متعارف برای وبسایت خود انتخاب کنید. به طور مثال بخواهید ادرس site. com را به www. site. com متصل کنید.

رکورد نوع DMARC

زمانی که شما بخواهید ایمیل‌های برگشت خورده خود را مدیریت کنید از این نوع رکورد استفاده می‌کند

رکورد نوع MX

این رکود برای زمانیکه قصد ایجاد سرور‌های ایمیل دارید استفاده می‌شود (Mail Exchanger)

رکورد نوع SRV

وقتی بخواهید دامنه خود را به یک سرویس متصل کنید یعنی بخواهید به یک فکس یا پرینتر و یا تلفن‌های VOIP متصل شوید.

رکورد نوع TXT

همانطور که از نام آن پیداست شما یک رکورد متنی می‌توانید با استفاده از آن ست کنید.